• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΣ ΚΙΝΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΣ ΚΙΝΑΣ

Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι ένα μπαχαρικό γνωστο για το σχήμα αστεριού και για το χαρακτηριστικό έντονο άρωμα του. Προέρχεται από το αστεροειδές περικάρπιο του αειθαλούς δέντρου Illicium verum, που κατάγεται από τη Νοτιοδυτική Κίνα. Το δέντρο από το οποίο προέρχεται είναι συνήθως μικρό η μεσαίο και ανήκει στην οικογένεια της μανόλιας, φτάνοντας σχεδόν τα 8 μέτρα ύψος. Τα άνθη του έχουν χρώμα ανοιχτό κίτρινο και τα φύλλα του πράσινα με λογχοειδές σχήμα. Οι καρποί του με το αστεροειδές σχήμα είναι σκληροί και έχουν το χρώμα της σκουριάς. Το κοινό με τον απλό γλυκάνισο είναι μια αρωματική ουσία η ανηθόλη. Το μπαχαρικό αυτό είναι ευρέως γνωστο και συγκεκριμενα στην Ασία, στην Ινδία όπου και αποτελεί συστατικό του γνωστού τοπικού μίγματος γκαραμ μασαλα, στην Κίνα όπου χρησιμοποιείται στο μίγμα των πέντε μπαχαρικών. Το συναντάμε επίσης σε πιάτα της Μαλαισίας, της ινδονήσιας και του Βιετνάμ. Στην δύση άρχισε να γίνεται γνωστό τα τελευταία χρόνια και αυτό γιατί είναι φθηνό υποκατάστατο του απλού γλυκάνισου. Οι χρήσεις του είναι πολλές και ποικίλες Ο αστεροειδής γλυκάνισος χρησιμοποιείται στην μαγειρική, σαν αρωματικό ποτών, ζαχαρωτών, ακόμα και σε ήπια φαρμακευτικά σιρόπια για τον βήχα, το αιθέριο έλαιο του φυτού είναι πολύ χρήσιμο για την βιομηχανία της ομορφιάς αφού χρησιμοποιείται στη δημιουργία καλλυντικών, αρωμάτων και σαπουνιών.

Μοιραστείτε το με έναν φίλο

Σημαντικό ...

Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.