• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος

Μπαχαρικα και βοτανα για καλύτερη υγεία!

on Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015.

Μπαχαρικα και βοτανα για καλύτερη υγεία!

Το ξέρατε ότι καρυκεύματα όπως η κανέλα, ανήκουν στις λίστες τροφίμων με τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικής δράσης;

Είναι λοιπόν πραγματικότητα! Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, δείχνουν ότι πολλά μπαχαρικα και βοτανα προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία. Κάποια μπαχαρικά με τα σημαντικότερα οφέλη τα οποία έχουν μελετηθεί, είναι οι πιπεριές τσίλι, ο κουρκουμάς, η κανέλα, η ρίγανη, το σκόρδο, ο βασιλικός, το θυμάρι και το δεντρολίβανο.

Οι πολυφαινόλες, ένα είδος φυτικής ένωσης, αποτελεί ένα από τα κυριότερα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τα μπαχαρικά αλλά και τα βότανα. Πολυφαινόλες υπάρχουν σε αφθονία επίσης σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά, το τσάι και το κόκκινο κρασί.

Έχει αποδειχθεί, ότι ορισμένα μπαχαρικά μπορούν να περιορίσουν φλεγμονές του οργανισμού και να προστατέψουν από καρδιακές παθήσεις και την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Ένα παράδειγμα όπου έχει γίνει έρευνα, είναι η κανέλα, όπου η αντιοξειδωτική της δράση έχει συνδεθεί με χαμηλότερους δείκτες φλεγμονών στον οργανισμό, καθώς επίσης και μείωση στις συγκεντρώσεις της γλυκόζης στο αίμα σε άτομα με διαβήτη.

Χρησιμοποιώντας καρυκεύματα στο φαγητό σας, μπορείτε να αντικαταστήσετε άλλους ενισχυτές γεύσης οι οποίοι είναι επιβλαβείς για την υγεία μας. Στην πραγματικότητα, η χρήση μπαχαρικών στην μαγειρική, δεν επεκτείνει μόνο την γευστική παλέτα χωρίς επιπλέον θερμίδες. Μπορεί να μειώσει την ποσότητα αλατιού, λίπους και ζάχαρης που θα χρησιμοποιούσατε, χωρίς μάλιστα να θυσιάζει την γεύση.

Δοκιμάστε και εσείς να βάλετε τα μπαχαρικά στην καθημερινότητας σας, όχι μόνο για τον εμπλουτισμό της γεύσης των φαγητών σας, αλλά και για την προστασία της υγείας σας και των ανθρώπων που φροντίζετε και αγαπάτε!

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.