• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος

Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου

on Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου

Το σκόρδο είναι ένα βότανο ιδιαίτερα γνωστό παγκοσμίως, καθώς η χρήση του στην μαγειρική είναι διαδεδομένη. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του σκόρδου είναι η έντονη μυρωδιά του αλλά και η καυτερή του γεύση. Εκτός όμως από την νοστιμιά που δίνει στο φαγητό μας το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι κυριότερες και περισσότερο ευεργετικές δράσεις του σκόρδου είναι:

1) Προστασία από την υψηλή πίεση

Η κατανάλωση καθημερινά μικρής ποσότητας σκόρδου έχει παρατηρηθεί ότι μειώνει αποτελεσματικά την πίεση και την επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα.
Βέβαια η κατανάλωση σκόρδου δεν αντικαθιστά την χρήση φαρμάκων και πάντα πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας.

2) Προστασία για την καρδιά

Το σκόρδο βοηθάει στην μείωση της κακής χοληστερίνης και επίσης βοηθά προστατευτικά, καθώς προλαμβάνει διάφορες καρδιακές νόσους. Ακόμα το σκόρδο αυξάνει την καλή χοληστερίνη και μειώνει τα τριγλυκερίδια.

3) Προστασία από τον πονόδοντο

Το σκόρδο λόγω των αναλγητικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων που διαθέτει βοηθάει στην καταπολέμηση του πονόδοντου. Επίσης το σκόρδο διαθέτει ένα συστατικό (το οποίο απελευθερώνεται όταν συνθλίβεται), που ονομάζεται αλλικίνη. Το συστατικό αυτό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πονόδοντου, καθώς καταπολεμά τα βακτήρια που υπάρχουν στις φλεγμονές και τα αποστήματα που αναπτύσσονται στα δόντια.

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.