• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος
ΦΤΕΛΙΑ ΦΛΟΙΟΣ

ΦΤΕΛΙΑ ΦΛΟΙΟΣ

Η φτελιά είναι κοινό δασικό δέντρο στην Ελλάδα που φτάνει μέχρι τα 30 μ. ύψος. Έχει καφέ κορμό με σκούρο γκρίζο λείο φλοιό ο οποίος έχει ραβδώσεις όταν ωριμάσει. Τα φύλλα του είναι ωοειδή, μυτερά, πριονωτά, ασσύμετρα στη βάση τους. Τα άνθη του είναι κοκκινωπά σε ομάδες. Η φτελιά το καλοκαίρι παράγει καφεκόκκινους καρπούς, που ο καθένας τους αποτελείται απο ένα μόνο σπόρο. Όλα τα μέρη του δέντρου έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Ο φλοιός του είναι στυπτικός, διουρητικός, τονωτικός, εφιδρωτικός και καθαρτικός. Τα φύλλα του είναι καθαρτικά, κατά της αρθρίτιδας και των ρευματισμών. Χρησιμοποιείται και για τις πεπτικές διαταραχές και μπορεί να προκαλέσει στιγμιαία ανακούφιση στην οξύτητα, τη διάρροια και τη γαστρεντερίτιδα. Εξωτερικά χρησιμοποιείται για την προστασία του δέρματος και για τη θεραπεία του εκζέματος.

Δείτε σχετικά προϊόντα με ...

αρθρίτιδα, εφιδρωτικό, καθαρτικό, ρευματισμοί

Μοιραστείτε το με έναν φίλο

Σημαντικό ...

Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.