• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος
ΦΡΑΓΚΑΡΙΑ ΦΥΛΛΟ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΦΡΑΓΚΑΡΙΑ ΦΥΛΛΟ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η Φραγκαρια είναι ένα φυτό ενδημικό σε ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο. Πρόκειται για ένα πολυετές φυτό της οικογένειας Rosaceae. Αναφερόμαστε ουσιαστικά στην άγρια φράουλα, γνωστή στη χώρα μας με πολλές ονομασίες, όπως φραουλιά, χαμοκέρασο, κουκουμαριά και κερασουλιά. Η φραγκαρια, αν και ανήκει στην ίδια οικογένεια, δεν έχει σχέση με τις "εμπορικές" ποικιλίες που έχουν χάσει το άρωμα, τη γεύση και τις περισσότερες θεραπευτικές τους ιδιότητες. Από αρχαιολογικές έρευνες έχει διαπιστωθεί πως η Φραγκαρια αποτελούσε τροφή για τους ανθρώπους από τη λίθινη εποχή (stone age). Είναι γνωστό πως οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και οι Ρώσσοι μάζευαν άγριες φράουλες και πως οι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι που δοκίμασαν να την καλλιεργήσουν. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η Φραγκαρια χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών και ως διουρητικό. Η φραγκαρια θεωρείται πως έχει στυπτικές ιδιότητες και για το λόγο αυτό είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση της διάρροιας (ακόμη και σε χρόνιες περιπτώσεις), της δυσεντερίας, της εντεροκολίτιδας και των αιμορραγιών του γαστρεντερικού συστήματος. Τόσο τα φύλλα όσο και η ρίζα της Φραγκαριας θεωρείται πως είναι διουρητικά και για το λόγο αυτό προτείνονται από βοτανοθεραπευτές για τον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση φλεγμονών, της κυστίτιδας και της αιματουρίας. Θεωρείται πως δρα ευεργετικά στα αρθριτικά και τους ρευματισμούς.

Μοιραστείτε το με έναν φίλο

Σημαντικό ...

Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.