• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος

ΦΥΚΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

Η λατινική του ονομασία είναι Fucus vesiculosus (Φύκος ο κυστοειδής) και ανήκει στην οικογένεια των Φυκοειδών. Είναι από τα πλέον συνηθισμένα φύκια στις ακτές των Βρετανικών νήσων. Το συναντούμε επίσης σε όλες τις Ευρωπαϊκές και Βορειοαμερικανικές ακτές που βρέχονται από τον Ατλαντικό. Είναι φυτό που φτάνει και ξεπερνά το ένα μέτρο και αναγνωρίζεται εύκολα από τις μικρές, γεμισμένες με αέριο κύστεις που εμφανίζονται κατά ζεύγη σε κάθε πλευρά του κεντρικού νεύρου του φύλλου. Δρα ως αντι-υποθυρεοειδικό και αντιρρευματικό. Έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμος στη θεραπεία της υπολειτουργίας του θυρεοειδή αδένα και της βρογχοκήλης. Μέσα από τη ρύθμιση της λειτουργίας του θυρεοειδή αδένα βελτιώνονται όλα τα σχετικά συμπτώματα. Σε περιπτώσεις παχυσαρκίας που συνδέονται με προβλήματα θυρεοειδή, το βότανο αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό στη μείωση του περιττού βάρους. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ως εύκολος τρόπος απώλειας βάρους. Επίσης έχει αναφερθεί ότι ανακουφίζει από τους ρευματισμούς και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, με εσωτερική λήψη και την εξωτερική χρήση του πάνω στις φλεγμονώδεις αρθρώσεις.

Δείτε σχετικά προϊόντα με ...

απώλεια βάρους, αρθρίτιδα, θυρεοειδής, ρευματισμοί

Μοιραστείτε το με έναν φίλο

Σημαντικό ...

Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.