• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος
ΓΕΝΤΙΑΝΗ ΡΙΖΑ ΕΟΚ

ΓΕΝΤΙΑΝΗ ΡΙΖΑ ΕΟΚ

Η Γεντιανή κοινώς αγριοπιπεριά είναι ένα πολυετές φυτό που το βρίσκουμε στα βουνά της Βόρειας και της Κεντρικής Ευρώπης. Έχει κίτρινα άνθη και φτάνει σε ύψος τα 1-2 μέτρα. Η ρίζα της περιέχει τις πιο πικρές ουσίες που εντοπίζουμε στη φύση - οι ουσίες αυτές χρησιμοποιούνται σήμερα ως επιστημονική βάση για τη μέτρηση της πικρότητας. Ιστορικά η Γεντιανή φέρεται να έχει πάρει το όνομα της από το Βασιλιά Γένθιο (181-168 π.Χ.) ο οποίος σύμφωνα με το μύθο ανακάλυψε τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. Σύμφωνα με το Διοσκουρίδη η Γεντιανή ήταν κατάλληλη για την αντιμετώπιση δαγκωμάτων φιδιών και κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκε για την περιποίηση τραυμάτων και πληγών. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η Γεντιανή θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα βότανα για την ενίσχυση ασθενών που βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης και ως τονωτικό του γαστρεντερικού συστήματος. Η Γεντιανή λόγω κυρίως των πικρών ουσιών που περιέχει, θεωρείται πως "ενεργοποιεί" το πεπτικό σύστημα, διεγείρει την όρεξη και αυξάνει την ικανότητα του στομάχου να απορροφά θρεπτικά συστατικά.

Δείτε σχετικά προϊόντα με ...

ορεκτικό, τονωτικό

Μοιραστείτε το με έναν φίλο

Σημαντικό ...

Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.