• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος
ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΓΑΛΛΙΑΣ

Το γλουταμινικό είναι ένα ενισχυτικό της γεύσης, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για να τονίσει την καλύτερη γεύση των τροφίμων. Η ενίσχυση της γεύσης επιτυγχάνεται τονίζοντας τις ιδιαίτερες φυσικές νοστιμιές των τροφίμων. Πολλοί ερευνητές μάλιστα πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο αμινοξύ προσφέρει μια πέμπτη αίσθηση γεύσης, ανεξάρτητη από τις τέσσερις βασικές, δηλαδή την αίσθηση του γλυκού, του ξινού, του αλμυρού και του πικρού. Η πέμπτη γεύση που προσδίδει το γλουταμινικό ονομάζεται και είναι για τις ντομάτες, το τυρί, και το κρέας, ότι είναι η γλυκύτητα για τη ζάχαρη, η ξινίλα για τα λεμόνια, η αλμύρα για τις αντσούγιες και η πικράδα για τον καφέ. Στις αρχές του αιώνα, το γλουταμινικό παραγόταν κυρίως από φύκια αλλά και από άλλες φυτικές πηγές και χρησιμοποιούνταν όπως τα μπαχαρικά ή τα άλλα εκχυλίσματα. Σήμερα πλέον, παρασκευάζεται από το άμυλο, τη ζάχαρη του καλαμποκιού ή τη μελάσα του σακχαροκάλαμου και των σακχαρότευτλων. Το γλουταμινικό παράγεται με μια διαδικασία ζύμωσης, παρόμοια με αυτήν που ακολουθείται για την παραγωγή προϊόντων όπως η μπύρα, το ξύδι και το γιαούρτι.

Μοιραστείτε το με έναν φίλο

Σημαντικό ...

Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.