• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος

Μάθετε για το Μοσχοκάρυδο

on Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013.

Μάθετε για το Μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο θεωρείτε μπαχαρικό και είναι από τα πλέον γνωστά και διαδεδομένα την εποχή μας. Έχει ιδιαίτερα έντονο άρωμα και η γεύση του είναι γλυκιά και επίσης έντονη.

Το μοσχοκάρυδο προέρχεται από τους σπόρους των καρπών του δέντρου της μοσχοκαρυδιάς. Οι καρποί της μοσχοκαρυδιάς έχουν χρώμα σκούρο καφέ και έχουν σχήμα οβάλ έως σφαιρικό.

Η διαδικασία παραγωγής του είναι απλή, μετά την συλλογή των καρπών του δέντρου αφαιρούμε τους σπόρους του και τους ξεραίνουμε κάτω από έντονο ήλιο για χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ανοίγουμε τους σπόρους (κουκούτσια) και συλλέγουμε το εσωτερικό τους. Επίσης από την σύνθλιψη των σπόρων παράγεται έλαιο.

Το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείτε κυρίως στην μαγειρική, την ζαχαροπλαστική, την αρτοποιία, την σαπωνοποιία όπως επίσης για τον αρωματισμό κρεάτων και ποτών.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του μοσχοκάρυδου: βοηθάει ιδιαίτερα στην καταπολέμηση του πόνου από πέτρες στη χολή, είναι αντισηπτικό του εντέρου και τονωτικό του εγκεφάλου και του κυκλοφορικού συστήματος.
Θέλει προσοχή καθώς υπερβολικές δόσεις μπορούν να προκαλέσουν σπασμούς στα νεφρά. Επίσης πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του από εγκύους.

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.