• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος

Σινάπι: Οι θεραπευτικές ιδιότητες του

on Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013.

σινάπι

Το σινάπι έχει αρκετές θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες βρίσκονται συγκεντρωμένες στους σπόρους του φυτού.

Έχει διουρητικές ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις χρόνιας δυσκοιλιότητας. Ακόμα οι γαργάρες με σινάπι βοηθούν τις ερεθισμένες αμυγδαλές όπως επίσης σε περιπτώσεις έντονου βήχα ή και λαρυγγίτιδας.

Οι σπόροι από μαύρο σινάπι έχουν τονωτικές ιδιότητες, βοηθούν στην καταπολέμηση του πυρετού και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί ως λοσιόν, κομπρέσα ή κατάπλασμα για την αντιμετώπιση μολύνσεων και φλεγμονών. Επίσης βοηθούν στην αντιμετώπιση νευραλγιών και των ρευματισμών.
Οι σπόροι από μαύρο σινάπι χρησιμοποιούνται ακόμα για την καταπολέμηση μιας σειράς από διάφορους πόνους όπως πόνους στην πλάτη, πονόδοντους, ζαλάδες, πόνους στη μέση και έχει αναφερθεί ότι βοηθούν σε περιπτώσεις άσθματος.

Το σινάπι αποτελεί βασικό συστατικό της μουστάρδας και χρησιμοποιείται επίσης ως αλεύρι, λάδι και πίνετε και σαν αφέψημα. Ακόμα από το σινάπι παράγεται και αιθέριο έλαιο.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως η χρήση του θέλει προσοχή καθώς η υπερκατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε διάρροιες ή ακόμα και δηλητηρίαση. Τέλος η κατανάλωση σιναπιού απαγορεύεται σε όσους πάσχουν από έλκος.

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.