• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος

Πικάντικα μπαχαρικά, 3 λόγοι για να χρησιμοποιείτε!

on Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015.

Πικάντικα μπαχαρικά, 3 λόγοι για να χρησιμοποιείτε!

Υπάρχουν πλέον πολλοί λάτρεις του πικάντικοι φαγητού, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι όσο πιο πικάντικο τόσο καλύτερο. Μελέτες λοιπόν αποδεικνύουν ότι οι υποστηρικτές των πικάντικων γευμάτων, έχουν δίκαιο! Οι αποδεδειγμένες ευεργετικές ιδιότητες που έχουν τα μπαχαρικά τα κάνουν όλο και πιο δημοφιλή. Ποιοι όμως είναι οι τρείς βασικοί λόγοι για τους οποίους τα πικάντικα μπαχαρικά μας ευεργετούν:

1. Ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Με αυτό τον τρόπο υποστηρίζουν την υγιή απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να τρώμε μικρότερες ποσότητες φαγητού. Παράλληλα, η εφίδρωση που προκαλούν τα πικάντικα μπαχαρικά βοηθά στην απώλεια τοξινών, τη γρηγορότερη καύση θερμίδων και την αντιμετώπιση κατακράτησης υγρών.

2. Βελτιώνουν την ερωτική ζωή. Είναι ευρέως γνωστό πλέον ότι τα περισσότερα από τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική είναι αφροδισιακά. Σε πολλά αρκεί το άρωμα, ενώ το σαφράν και το ginseng είναι ιδανικά!

3. Μειώνουν τον κίνδυνο όγκων. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η καψαϊκίνη που περιέχουν τα περισσότερα μπαχαρικά προερχόμενα από πιπεριές, όπως για παράδειγμα το chili και το cayenne, δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας από τη δημιουργία όγκων και την εξάπλωση ή την ανάπτυξη τους!

Τα πικάντικα μπαχαρικά έχουν αποδείξει την αξία τους στο πέρασμα του χρόνου, τόσο γευστικά όσο και διατροφικά, δοκιμάστε και εσείς και απολαύστε τα αποτελέσματα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα με ...

μπαχαρικά, πικάντικα μπαχαρικά

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.