• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος
ΡΟΥΣΚΟΥΣ ΡΙΖΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΡΟΥΣΚΟΥΣ ΡΙΖΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο Ρούσκος ο κεντρωτός , γνωστός λαϊκά και σαν Λαγομηλιά, είναι ένας αρκετά κοινός, αειθαλής θάμνος της οικογένειας των Λιλιειδών, ενδημικός στις μεσογειακές περιοχές από τις Αζόρες μέχρι το Ιράν. Είναι ένας πολυετής θάμνος ύψους 25 μέχρι 100 εκατ., ο οποίος εμφανίζει θηλυκό και αρσενικό γένος σε δύο διαφορετικά φυτά και τα δύο γένη έχουν λεία, στρογγυλά σκουρο-πράσινα στελέχη. Ο ρούσκος επίσης έχει μεγάλη ιστορία για τη χρήση του στη βοτανική ιατρική. Κατά τον πρώτο αιώνα ο Διοσκουρίδης το αναφέρει ως καθαρτικό και διουρητικό. Το δέκατο έβδομο αιώνα ο βοτανολόγος Nicholas Culpeper πρότεινε ένα αφέψημα από τη ρίζα για πόση και ένα κατάπλασμα από τους καρπούς και τα φύλλα για να διευκολύνει το δέσιμο των σπασμένων οστών. Όμως, το φάρμακο αυτό δεν έγινε ποτέ δημοφιλές ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Αμερική και σπάνια σημειώνεται στις επίσημες φαρμακευτικές αναφορές. Ο ρούσκος δεν χρησιμοποιείται σήμερα πολύ, αλλά θεωρείται ότι έχει θετική επίδραση στους κιρσούς και τις αιμορροΐδες, Στην ευρωπαϊκή παράδοση, τα υπέργεια τμήματα αλλά και η ρίζα συνιστούνται σαν διουρητικά και καθαρτικά.

Δείτε σχετικά προϊόντα με ...

αιμορροϊδων, διουρητικό

Μοιραστείτε το με έναν φίλο

Σημαντικό ...

Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.