• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος
ΣΙΝΑΠΟΣΠΟΡΟΣ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑ

ΣΙΝΑΠΟΣΠΟΡΟΣ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑ

Το σινάπι ανήκει στο γένος αγγειόσπερμων δικότυλων μονοετών φυτών που ανήκει στην τάξη Καππαρώδη και στην οικογένεια των Σταυρανθών. Πρόκειται για το φυτό που χάρη στο οποίο οφείλει την ύπαρξή της η μουστάρδα. Τα πιο διαδομένα είδη σιναπιού είναι: ο κίτρινος (προέρχεται από τη από την ανατολική μεσόγειο) , ο καφέ (προέρχεται από τα Ιμαλάια) και ο μαύρος (προέρχεται από τη Μέση Ανατολή). Αν και περισσότερο χρησιμοποιείται στην παρασκευή μουστάρδας είναι ένα μπαχαρικό γενικής χρήσης. . Στη μαγειρική ταιριάζει πολύ στο κρέας, στο ψαρί, στα πουλερικά, στις σάλτσες, και στα μαγειρεμένα λαχανικά. Ακόμα το αιθέριο έλαιο του χρησιμοποιείται στην φαρμακευτικά προϊόντα σε αλοιφές και καταπλάσματα. Οι σπόροι του σιναπιού διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος τους αλλά όλοι έχουν μια πικάντικη γεύση. Πιο συγκεκριμενα οι μαύροι σπόροι έχουν την πιο έντονη γεύση ενώ οι καφέ λιγότερη και οι κίτρινοι έχουν την πιο ήπια γεύση. ήκουν. Οι κίτρινοι σπόροι έχουν την πιο ήπια γεύση από όλους, οι καφέ μεσαία γεύση και οι μαύροι πιο έντονη γεύση. Δίνει πλούσια γεύση στο κρέας, στο ψάρι, στα πουλερικά, στα βρασμένα λαχανικά, στις σάλτσες και στα ντρέσινγκς.

Μοιραστείτε το με έναν φίλο

Σημαντικό ...

Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.