• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος
ΣΚΡΟΦΟYΛΑΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΣΚΡΟΦΟYΛΑΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Η Σκροφουλάρια , είναι ένα από τα περίπου 200 φυτά της οικογένειας Scrophulariaceae. Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο είναι ενδημικό στις εύκρατες περιοχές ολόκληρου του Βορείου Ημισφαιρίου (πλην της Βόρειας Αμερικής). Μπορεί να φτάσει σε ύψος ως και τα 150εκ. και χρειάζεται υγρασία προκειμένου να αναπτυχθεί - για αυτό το λόγο, άλλωστε, στην Ελλάδα συναντάμε τη Σκροφουλάρια μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Λακωνία και την Κεφαλλονιά. Η Σκροφουλαρια έχει πάρει το όνομα της από τη λέξη Scrofula - μία μορφή φυματίωσης (χελώνια) την οποία θεωρήθηκε πως καταπολεμά. Στην Ευρώπη, η Σκροφουλαρια έγινε ευρέως γνωστή τον 17ο αιώνα, λόγω του γεγονότος πως αποτέλεσε τροφή κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης La Rochelle από τις δυνάμεις του Cardinal Richelieu. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η Σκροφουλαρια χρησιμοποιείται κυρίως για την απομάκρυνση των τοξίνων από τον οργανισμό. Αυτό έχει ως συνέπεια η Σκροφουλάρια να θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση χρόνιων και σοβαρών δερματικών παθήσεων, όπως είναι η ακμή, η ψωρίαση και τα εκζέματα. Η ευεργετική δράση της Σκροφουλαριας στις περιπτώσεις αυτές, θεωρείται πως οφείλεται στις αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των συστατικών της. Όταν η Σκροφουλαρια χρησιμοποιείται εξωτερικά (ως αλοιφή), τότε θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των αιμορροϊδων και του έρπητα.

Μοιραστείτε το με έναν φίλο

Σημαντικό ...

Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.