• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος
ΣΠΕΙΡΑΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΣΠΕΙΡΑΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Η σπειραία είναι δημοφιλές άρτυμα την εποχή της Ελισάβετ , η σπειραία χρησιμοποιούνταν και για να κατευνάσει τον πυρετό και τους πόνους. Στη δεκαετία του 1830 , εκχυλίστηκαν για πρώτη φορά από το βότανο αντιφλεγμονώδεις χημικές ενώσεις , τα σαλικυλικά. Περίπου 60 χρόνια αργότερα , η φαρμακευτική εταιρεία Βayer παρήγαγε συνθετικά μία παρόμοια ουσία , το ακετυλοσαλικυλικό οξύ. Ονόμασαν το νέο αυτό ''θαυματουργό φάρμακο'' ασπιρίνη , από το spiraea ulmaria , το παλιό λατινικό όνομα του φυτού. Τα δροσιστικά επίγεια τμήματα κατευνάζουν τις φλεγμονές και τον πυρετό , προστατεύουν τον πεπτικό σωλήνα και τροποποιούν την δράση του σαλικυλικού οξέος η μακροχρόνια χρήση της ασπιρίνης μπορεί να οδηγήσει σε γαστρικά έλκη και αιμορραγίες , αλλά με τη σπειραία δεν εμφανίζονται αυτές οι παρενέργεις αυτές , αφού στη πραγματικότητα είναι ήπιο γιατρικό του πεπτικού για την οξύτητα και για μερικούς τύπους διάρροιας.

Μοιραστείτε το με έναν φίλο

Σημαντικό ...

Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.