• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος

Το βότανο Αδιάντο!

on Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014.

Το βότανο Αδιάντο!

Το βότανο πολυτρίχι, το οποίο είναι γνωστό και ως Αδίαντο, είναι βότανο ποώδες και υδρόφιλο, με πολύ λεπτά φύλλα, το οποίο είναι γνωστό από την αρχαιότητα, κυρίως για την ηρεμιστική του δράση στο αναπνευστικό σύστημα. Το όνομα του, οφείλεται στην ιδιότητα που έχει να μην βρέχονται τα φύλλα του, ενώ θα το συναντήσετε επίσης ως σκορπίδι και κόμη της Αφροδίτης.

Ενώ το πολυτρίχι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο, οι περισσότερες θεραπευτικές δράσεις του, περιέχονται στο φύλλωμα. Οι δύο σημαντικότερες ιδιότητες του, είναι η μαλακτική δράση του, τόσο στο αναπνευστικό, όσο και στο πεπτικό σύστημα, και η ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση του. Ως φυσικό αντιβηχικό και αντιπυρετικό, χρησιμοποιείται ευρέως για αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος, του ξηρού βήχα και της γρίπης, ενώ ανακουφίζει από άσθμα, βρογχίτιδα, καταρροή και φαρυγγίτιδα. Παράλληλα, το αδίαντο, είναι καρδιοτονωτικό, ωφελώντας τόσο την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, όσο και την εγκεφαλική λειτουργία.

Πέραν των θεραπευτικών ιδιοτήτων, το πολυτρίχι έχει και κάποιες σημαντικές καλλυντικές ιδιότητες. Η πλέον γνωστή, με εφαρμογή από την αρχαιότητα, είναι η χρήση του για αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της πιτυρίδας, ενώ παράλληλα τονώνει και δυναμώνει τη ρίζα των μαλλιών. Του έχει δοθεί η ιδιότητα να προκαλεί τριχοφυΐα, κάτι το οποίο όμως, αμφισβητείται. Η χρήση του αδίαντου, είναι ασφαλέστερη όταν το βότανο έχει αποξηρανθεί.

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.