• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος
ΘΥΜΑΡΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΘΥΜΑΡΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Το θυμάρι είναι θαμνώδες αγροτικό φυτό που τρυπώνει στο έδαφος και φτάνει τα 10-40εκ. με έντονη διακλάδωση. Σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου το θυμάρι είναι γνωστό εδώ και χιλιετίες. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τις αντισηπτικές ιδιότητές του για να ταριχεύσουν τους νεκρούς. Για τους Έλληνες και τους Ρωμαίους ήταν συνδεδεμένο με τη δύναμη , το θάρρος και την ισχύ. Αναδείκνυαν τα φαγητά με το άρωμά του. Οι Βενεδικτίνοι έφεραν το φυτό στη Κεντρική Ευρώπη στις αρχές του Μεσαίωνα και έγινε γρήγορα ένα θεραπευτικό και αρωματικό φυτό που υπήρχε σε όλα τα σπίτια. Πέρα από το πικάντικο άρωμά του , τα συστατικά που δρουν στο πεπτικό σύστημα το κάνουν πολύ ενδιαφέρον. Το θυμάρι χρησιμοποιείται φρέσκο ή αποξηραμένο στα λιπαρά πιάτα γιατί ανοίγει την όρεξη και βοηθά στη πέψη. Συνδυάζεται με όλα σχεδόν τα είδη κρέατος , με το ψάρι και τις σάλτσες.

Μοιραστείτε το με έναν φίλο

Σημαντικό ...

Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.