• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος
ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Το κόκκινο τριφύλλι (trifolium pretense) είναι ποώδες πολυετές φυτό, με λεία φύλλα, ύψους 30-80 εκατοστών. Τα φύλλα του είναι τρίφυλλα, οδοντωτά και τα άνθη του έχουν μώβ ανοιχτό χρώμα. Ανήκει στην οικογένεια των ψυχανθών και απαντάται συχνά στην ελληνική φύση. Ανθίζει από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβρη. Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό και οι σπόροι του, αλλά στην φαρμακευτική χρησιμοποιούνται, κυρίως, οι ανθοφόρες κορυφές του.
Το φυτό περιέχει φαινολικά γλυκοσίδια, φλαβονοειδή, κουμαρίνες και κυανιούχα γλυκοσίδια. Οι δραστικές ουσίες που περιέχουν τα φύλλα του είναι η προβιταμίνη Α, οι βιταμίνες C, D, E και Κ1 και τα ανόργανα στοιχεία όπως, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και φωσφόρο. Είναι όμως μια πλούσια πηγή για isoflavones (χημικές ουσίες που δρουν όπως τα οιστρογόνα και βρίσκονται σε πολλά φυτά). Το κόκκινο τριφύλλι, προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη και όχι μόνο. Καταπολεμά τις διαταραχές των γυναικών στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, ενώ έχει ευεργετική δράση στη γονιμότητα και των δύο φύλων. Επίσης, έρευνα έδειξε ότι δρα ως ένα είδος φυτικού Viagra, μόνο που η δράση του είναι πιο αργή.

Δείτε σχετικά προϊόντα με ...

εμμηνόπαυση, προστάτης

Μοιραστείτε το με έναν φίλο

Σημαντικό ...

Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.