• Αρχική
  • Blog
  • Φρούτα και λαχανικά κατά του καρκίνου του μαστού

Φρούτα και λαχανικά κατά του καρκίνου του μαστού

Φρούτα και λαχανικά κατά του καρκίνου του μαστού

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι γυναίκες που έχουν υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών αντιμετωπίζουν χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στον μαστό.

Eρευνητές από το Harvard Medical School εξέτασαν τα αποτελέσματα ερευνών που μετρούσαν τα επίπεδα καροτενοειδών στο αίμα των γυναικών και ανακάλυψαν ότι όσες είχαν τα υψηλότερα επίπεδα εμφάνιζαν χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου στον μαστό σε σύγκριση με όσες είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα.

Στις τροφές που αποτελούν καλή πηγή καροτενοειδών περιλαμβάνονται τα καρότα, οι γλυκές πατάτες, το σπανάκι και οι κόκκινες πιπεριές. Η ύπαρξη υψηλότερων επιπέδων καροτενοειδών στην κυκλοφορία του αίματος μπορεί να είναι ενδεχομένως ιδιαίτερα προστατευτική έναντι του εν λόγω καρκίνου που δεν χρειάζεται οιστρογόνα για να αναπτυχθεί.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση υγιεινής διατροφής με βάση τα φυτά μπορεί να είναι ένας από τους πρώτους τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για τους συγκεκριμένους, λιγότερο συνήθεις, με φτωχότερη πρόγνωση καρκίνους. Η ερευνήτρια Heather Eliassen δήλωσε ότι οι παράγοντες κινδύνου για καρκίνο στον μαστό που γνωρίζουμε αφορούν περισσότερο σε συνήθεις καρκίνους που εξαρτώνται από οιστρογόνα.

Η μελέτη συνδύασε στοιχεία από οκτώ έρευνες που περιέλαβαν περισσότερες από 3.000 γυναίκες με καρκίνο του μαστού και περίπου 4.000 χωρίς τη νόσο. Δεν είναι σαφές αν τα καροτενοειδή άμεσα μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Σχετικά
Επικοινωνία
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2021 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders