• Αρχική
  • Blog
  • Μπαχαρικά, πως γίνεται η σωστή συντήρηση;

Μπαχαρικά, πως γίνεται η σωστή συντήρηση;

Μπαχαρικά, πως γίνεται η σωστή συντήρηση;

Τα μπαχαρικά, στην πραγματικότητα δεν έχουν ημερομηνία λήξης και αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο, καθώς δεν χρησιμοποιούμε καθημερινά όλα τα μπαχαρικά της κουζίνας μας. Υπάρχουν μπαχαρικά που δεν θα χρησιμοποιηθούν για μέρες ακόμα και μήνες. Βέβαια, το γεγονός ότι τα ίδια τα μπαχαρικά δεν έχουν ημερομηνία λήξης, δε σημαίνει ότι τα ευεργετικά συστατικά τους και το άρωμα τους δεν έχει! Όταν ένα μπαχαρικό δεν αποθηκεύεται σωστά, δεν μπορεί να συγκρατήσει τις ουσίες που το κάνουν τόσο σημαντικό για την υγεία, τη γεύση που δίνει και το υπέροχο άρωμα! Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες συμβουλές για να αποθηκεύετε τα μπαχαρικά και τα βότανα σας.

Ξεκινώντας, τα μπαχαρικά για να συντηρηθούν αποξηραίνονται, με σωστή αποξήρανση, δεν χάνουν τα ευεργετικά συστατικά τους και το αιθέριο έλαιο τους. Ένα μυστικό για να παραμένουν τα συστατικά ασφαλή στο πέρασμα του χρόνου, είναι να αγοράζουμε τα μπαχαρικά ολόκληρα και να τεμαχίζουμε πριν τη χρήση τη ποσότητα που χρειαζόμαστε.

Η έντονη μυρωδιά των μπαχαρικών που αγοράζουμε αποξηραμένα και το ζωηρό χρώμα, είναι ένδειξη ότι η αποξήρανση έχει γίνει σωστά και διατηρούνται φρέσκα. Κάποια, βέβαια, μπαχαρικά δεν είναι εύκολο να τα βρούμε στην αρχική τους μορφή, όπως το τσίλι, τη πάπρικα, το καγιέν. Οπότε τα μπαχαρικά σε μορφή σκόνης, τα κλείνουμε αεροστεγώς και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο ώστε να μην αλλοιώνονται.

Τέλος, τα βαζάκια με σκούρο χρώμα είναι η καλύτερη επιλογή αποθήκευσης των βοτάνων και των μπαχαρικών μας, καθώς δεν επιτρέπουν στο φως να αλλοιώσει τα συστατικά. Μπορεί αισθητικά να μην είναι ότι καλύτερο, αλλά η αξία της γεύσης είναι μεγαλύτερη! Η αποθήκευση πρέπει να γίνεται σε χώρο χωρίς υγρασία και δεν πρέπει να βλέπει άμεσα τα μπαχαρικά το φως του ήλιου!

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Σχετικά
Επικοινωνία
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2021 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders