• Αρχική
  • Blog
  • Οι ευεργετικές ιδιότητες του Γκουαρανά (Guarana)

Οι ευεργετικές ιδιότητες του Γκουαρανά (Guarana)

Οι ευεργετικές ιδιότητες του Γκουαρανά (Guarana)

Βότανο των τροπικών δασών του Αμαζονίου, το γκουαρανά (guarana) θεωρείτε χρήσιμο ευρέως για θεραπευτικά και διεγερτικά ροφήματα. Η χρήση του ήταν διαδεδομένη από τους ιθαγενείς της λατινικής Αμερικής και η κύρια χρήση ήταν το εκχύλισμα των καρπών για θεραπευτικούς σκοπούς. Η καλλιέργεια του εξακολουθεί να πραγματοποιείται αποκλειστικά στη Βραζιλία.

Η βασική ιδιότητα που χαρακτηρίζει το γκουαρανά και έχει καταφέρει σε πολλούς ανθρώπους να αντικαταστήσει τον καφέ, είναι η διεγερτική του δράση στον οργανισμό. Παράλληλα αναζωογονεί, ενώ θεωρείται αφροδισιακό.

Περιέχει υψηλά ποσοστά καφεΐνης, με αποτέλεσμα να δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα διεγερτικά. Αυτό επιβεβαιώνει τις μελέτες που προσδίδουν το φυτό αυτό, ιδιότητες τονωτικές της εγκεφαλικής λειτουργίας και πνευματικής διαύγειας.

Παράλληλα, οι μελέτες που ακόμα πραγματοποιούνται ώστε να υπάρχουν σαφή αποτελέσματα, προσανατολίζονται στην επιβεβαίωση της αύξησης αθλητικών επιδόσεων που θεωρείται ότι το γκουαρανά (guarana) προσφέρει. Επίσης μελέτες πραγματοποιούνται για την επιβεβαίωση ότι προσφέρει ταχύτερο αδυνάτισμα λόγω της ενεργοποίησης του μεταβολισμού, την αύξηση των αντοχών του σώματος, και τη μείωση της όρεξης.

Παρόλο που προσδίδονται σημαντικές ιδιότητες τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, το γκουαρανά πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως ο καφές, καθώς λόγω της καφεΐνης που περιέχει, έχει και τις αντίστοιχες παρενέργειες σε υπερδοσολογία, όπως αϋπνία, εκνευρισμό, ταχυπαλμία, και φυσικά απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της κύησης και γαλουχίας.

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Σχετικά
Επικοινωνία
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2021 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders