• μπαχαρικα βοτανα
  • Μερκούρογλου - Μπαχαρικά & Βότανα
  • Μπαχαρικά χονδρικής - βότανα χονδρικής
  • Μερκούρογλου - Elephant Spices
  • Μπαχαρικά Ασπρόπυργος

Σπάνια μπαχαρικά / βότανα Μέρος 1ο

on Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014.

Σπάνια μπαχαρικά / βότανα Μέρος 1ο

Τα βότανα και τα μπαχαρικά που υπάρχουν σε όλο το κόσμο είναι χιλιάδες. Οι ιδιότητες τους πραγματικά μοναδικές και ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ανάμεσα στα χιλιάδες αυτά βότανα και μπαχαρικά υπάρχουν ορισμένα που ξεχωρίζουν για την σπανιότητα τους.

Σουμάκ

Το Σουμάκ είναι μπαχαρικό που χρησιμοποιείται κυρίως στις σαλάτες και μπορεί να συμπληρώσει ή και να αντικαταστήσει το λεμόνι, με την διαφορά ότι δεν έχει την οξύτητα του λεμονιού. Χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια, καθώς γνωρίζουμε ότι οι Πέρσες κατανάλωναν σουμάκ μαζί με ρύζι.

Σαφράν

Το σαφράν προέρχεται από την Ασία και είναι ένα από τα σπανιότερα μπαχαρικά στον κόσμο. Παράγεται από το φυτό Κρόκο (Crocus sativus), και είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη τόσο η παραγωγή του όσο και η συλλογή του. Άλλωστε το σαφράν είναι το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο σε σχέση με το βάρος του.

Βανίλια

Η βανίλια προέρχεται από τους σπόρους ορισμένων ειδών της ορχιδέας βανίλια και είναι το δεύτερο ακριβότερο μπαχαρικό μετά το σαφράν. Από την Προκολομβιανή εποχή στην κεντρική Αμερική οι Αζτέκοι καλλιεργούσαν και κατανάλωναν την βανίλια. Σήμερα η μεγαλύτερη ποσότητα βανίλιας παράγεται στην Ινδονησία και την Μαδαγασκάρη.

Επικοινωνία

Μερκούρογλου
Τηλ.: 210-3211494
Fax: 210-3222463
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.