Τα βότανα του καλοκαιριού!

Τα βότανα του καλοκαιριού!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των φρέσκων βοτάνων, που τίποτα καλύτερο δεν υπάρχει για να δώσει γεύση και άρωμα στα γεύματά σας. Επιπλέον αυτού, και τα ισχυρά συστατικά που βελτιώνουν την ανθρώπινη υγεία, αποτελούν δύο σημαντικούς λόγους για να χρησιμοποιεί κανείς τα βότανα στη μαγειρική, αλλά και τη ζαχαροπλαστική. Για του λόγου το αληθές, τα βότανα προσθέτουν γεύση χωρίς να επιβαρύνουν το γεύμα με αλάτι, ενώ παράλληλα το εμπλουτίζουν σε αντιοξειδωτικά. Τα φρέσκα βότανα είναι άφθονα κατά τους ζεστούς μήνες, οπότε τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή για να τα εντάξετε στις συνταγές σας.

Φασκόμηλο και καλλυντικά

φασκόμηλο και καλλυντικά

Το φασκόμηλο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, όταν χρησιμοποιείται για την περιποίηση των μαλλιών. Το έγχυμα του δυναμώνει τα μαλλιά δίνοντας λάμψη και όγκο. Ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος με αποτέλεσμα να μπορεί να περιορίσει την πιτυρίδα αλλά και να περιορίσει τη λιπαρότητα στα μαλλιά. Ως δυναμωτικό της τρίχας αλλά και της επιδερμίδας, καθαρίζει σε βάθος ενώ παράλληλα προστατεύει από την τριχόπτωση.

Εφαρμογές των αιθέριων ελαίων

αιθέρια έλαια

Το αιθέριο έλαιο είναι προϊόν απόσταξης αρωματικών φυτών και βοτάνων. Είναι η λεπτή και πολύτιμη ουσία που φυλακίζει όλο το άρωμα και τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών που αποστάζονται.

6 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις πριν πας για μπάνιο..

6 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις πριν πας για μπάνιο..

Είναι ο καιρός να κάνεις μία τελευταία προσπάθεια για να ετοιμάσεις το σώμα σου για την παραλία. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα καταφέρεις να έχεις επίπεδη κοιλιά σε όλες τις καλοκαιρινές εξορμήσεις σου.

Αν ανησυχείς για φουσκώματα και αέρια κάθε φορά που φοράς το μπικίνι σου ακολούθα τις παρακάτω συμβουλές και θα έχεις ένα από τα πιο καυτά κορμιά της παραλίας.

Απολαύστε φρουτοσαλάτες με σκιά από πέργκολες

Απολαύστε φρουτοσαλάτες με σκιά από πέργκολες

Οι φρουτοσαλάτες είναι πάντα γευστικές θρεπτικές και πάνω απ' όλα υγιεινές! Υπάρχουν δεκάδες συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας διάφορα φρούτα και να χορτάσετε αποφεύγοντας παράλληλα τα κλασσικά ανθυγιεινά σνακ...

Aνακαλύψτε τη διατροφική αξία της μουστάρδας

Aνακαλύψτε τη διατροφική αξία της μουστάρδας

Η μουστάρδα προέρχεται από το σιναπόσπορο, ο οποίος όταν συνδυάζεται με λευκό κρασί, ξύδι και καρυκεύματα, μπορεί να δώσει αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα σε γεύση και άρωμα. Μπορεί να δώσει στο γεύμα ή την σαλάτα σας μία πικάντικη γεύση.

Κανέλλα και καλλυντικά

κανέλλα και καλλυντικά

Το αιθέριο έλαιο της κανέλλας, προκαλεί υπεραιμία, με αποτέλεσμα να είναι ιδανική για την κυτταρίτιδα αλλά και το τοπικό πάχος. Τονώνει την επιδερμίδα και βοηθάει την μικροκυκλοφορία.

Συνταγή με σκόρδο και λεμόνι

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ

Συνταγή με σκόρδο και λεμόνι

Η μικροβιολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αγγελική Πιττίδη-Τριανταφύλλου εξαίρει τις ευεργετικές ιδιότητές του και προτείνει μια απλούστατη συνταγή με σκόρδο και λεμόνι για τον καθαρισμό των αγγείων σε σχετικό άρθρο της στην ιστοσελίδα Ιάτωρ.

Τζίντζερ-ginger

9 ανυπέρβλητοι λόγοι για να το βάλετε στη ζωή σας!

Τζίντζερ-ginger

Το ginger ή πιπερόριζα όπως το ξέρουμε στην Ελλάδα, ή zingiber officinale όπως λέγεται επιστημονικά, είναι μια πολύ σημαντική ρίζα με πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων. Για την ακρίβεια δε πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, παρόλο που στη χώρα μας δεν είναι και τόσο διαδεδομένο.

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

© 2024 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.