Από την Ινδία και τη Σρι Λάνκα, τις χώρες από όπου προέρχεται, το κάρδαμο έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτό το δημοφιλές μπαχαρικό, μαύρου ή πράσινου χρώματος, είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια, άμυλο και κολλώδεις ουσίες, που του χαρίζουν...
Χωρίς καμία αμφιβολία όλα τα μπαχαρικά έχουν ευεργετικές ιδιότητες που ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε πέντε από τα πλέον χαρακτηριστικά, καθώς πέραν των πολλών θεραπευτικών ιδιοτήτων τους και της υπέροχης γεύσης που χαρίζουν στα φαγητά, είναι ιδιαίτερα κοινά και τα βρίσκουμε σχεδόν σε κάθε κουζίνα...
Το μοσχοκάρυδο θεωρείτε μπαχαρικό και είναι από τα πλέον γνωστά και διαδεδομένα την εποχή μας. Έχει ιδιαίτερα έντονο άρωμα και η γεύση του είναι γλυκιά και επίσης...
Ο ευκάλυπτος της ποικιλίας globulus περιέχει αλκοόλες, φαινόλες, εστέρες, κετόνες, οξείδια, αλδεΰδες, τερπένια και αιθέριο έλαιο. Λόγω των κετονών και φαινολών η χρήση του ευκαλύπτου δεν συνίσταται για παιδιά, με μόνη εξαίρεση την ποικιλία radiata η οποία δεν περιέχει τα ανωτέρω συστατικά και καθιστά...
Ο λιναρόσπορος είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό, ανήκει στην τάξη γερανιώδη και στην οικογένεια λινίδες με 230 περίπου είδη φυτών των εύκρατων περιοχών και των περιοχών της Μεσογείου. Είναι ετήσιο φυτό και οι κυριότερες ποικιλίες του είναι δύο: Αυτές που καλλιεργούνται για τις ίνες τους και λέγονται κλωστικές και αυτές που καλλιεργούνται για τα σπόρια τους, από τα οποία βγαίνει ένα είδος λαδιού, το λινέλαιο, λέγονται δε και έλαιο-δοτικές ποικιλίες. Τα άνθη του έχουν γαλάζιο, μπλε και σπανιότερα λευκό ή απαλό ροζ...