• Αρχική
  • Blog
  • Μπαχαρικά και βότανα στην ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία

Μπαχαρικά και βότανα στην ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία

Μπαχαρικά και βότανα στην ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία

Η χρήση των μπαχαρικών και των βοτάνων είναι ευρέως διαδεδομένη στην ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία καθώς η μοναδική τους γεύση προσθέτει σε κάθε γλυκό, ψωμί και παραπλήσιο προϊόν το κάτι ξεχωριστό και χαρακτηριστικό.

Μερικά από τα κυριότερα μπαχαρικά και βότανα που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως στην ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία είναι:

Η Κανέλα, από τα πλέον γνωστά μπαχαρικά έχει κοκκινωπό χρώμα και χρησιμοποιείται σε μορφή σκόνης είτε σε μορφή φλούδας. Κύριο γνώρισμα της είναι το ιδιαίτερα έντονο άρωμα. Τη συναντάμε σε γλυκά όπως το ρυζόγαλο, η μηλόπιτα, ο μπακλαβάς και επίσης σε λικέρ αλλά και καφέδες.

Το Γαρίφαλο, μπαχαρικό που προέρχεται από το γαριφαλόδενδρο. Έχει χαρακτηριστικά δυνατή γεύση και άρωμα. Χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό πολλών λικέρ, στην παρασκευή ψωμιού και σε γλυκά όπως τα μελομακάρονα, τα κουλουράκια και τα κέικ.

Το Μαχλέπι, είναι αρωματικό μπαχαρικό από τον πυρήνα του κουκουτσιού της κερασιάς και συγκεκριμένα της ποικιλίας της πετροκερασιάς. Χρησιμοποιείτε στην παρασκευή γλυκών και αρτοσκευασμάτων όπως τσουρέκια και κουλουράκια.

Η Βανίλια, είναι φυτό από το οποίο εξάγεται η αρωματική ουσία από τους καρπούς του και χρησιμοποιείται ευρέως στην αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική σε προϊόντα όπως τα παγωτά και μια σειρά από γλυκά όπως πανακότα, μηλόπιτα, σουφλέ σοκολάτας και πολλά ακόμα.

Το Σουσάμι, είναι φυτό του οποίου χρησιμοποιούμε τους σπόρους από την αρχαιότητα. Η βασική του χρήση είναι στην αρτοποιία για την παρασκευή ψωμιού και τσουρεκιών και στην ζαχαροπλαστική για την παρασκευή χαλβά.

No video selected.

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

© 2023 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders