Πιπέρι, ο πραγματικός βασιλιάς των μπαχαρικών!

πιπερι μπαχαρικα

Όχι τυχαία η ονομασία καθώς το μοναδικό αυτό μπαχαρικό, προσφέρει γεύση, ένταση και πολλά θρεπτικά συστατικά! Γνωστό από την αρχαιότητα, το πιπέρι προέρχεται από την Ινδία και είναι ο σπόρος από τον καρπό του πολυετούς αναρριχώμενου ομώνυμου φυτού!

Θα βρείτε το πιπέρι σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, αρωμάτων και εντάσεων, καθώς υπάρχει το μαύρο, το λευκό, το πράσινο και το ροζ, ενώ υπάρχουν και πολλές ακόμα ποικιλίες. Η χρωματική διαφορά προκύπτει από τη συλλογή σε διαφορετική φάση ωρίμανσης και διαφορετικό τρόπο αποξήρανσης.

Το πιπέρι είναι πλούσια πηγή ενέργειας, αιθέριων ελαίων και σημαντική πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και φώσφορο, ενώ περιέχει φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και καροτενοειδή.

Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του πιπεριού σε συνδυασμό με τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν το μπαχαρικό, προσφέρουν σημαντικές θεραπευτικές δράσεις όπως την αντιφλεγμονώδη, την θερμαντική και την αποτοξινωτική. Έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα αντιμετωπίζοντας την δυσπεψία, το μετεωρισμό και το φούσκωμα, συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμά μικρόβια και ιούς, ενώ αποβάλλει τις τοξίνες από τον
οργανισμό!

Χρησιμοποιήστε το έλαιο πιπεριού για ανακούφιση από μυϊκούς πόνους, κράμπες και τραυματισμούς, σε περιπτώσεις ρευματισμών και αρθριτικών πόνων. Η αντιφλεγμονώδης δράση του μαζί με την θερμαντική, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στις πάσχουσες περιοχές και μειώνουν τον πόνο και τη φλεγμονή.

Το πιπέρι δεν χρησιμοποιείται μόνο σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική, αλλά ακόμα και στην ποτοποιία και σε καλλυντικά! Το αιθέριο έλαιο πιπεριού μάλιστα, λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής του δράσης, προλαμβάνει την γήρανση της επιδερμίδας και μειώνει τις ρυτίδες. Μπορείτε να φτιάξετε φυσικό πίλινγκ προσώπου με τριμμένο πιπέρι για αναζωογόνηση, αποβολή των νεκρών κυττάρων και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών!

Η προσθήκη αιθέριου ελαίου σε σαμπουάν προσφέρει λαμπερά και καθαρά μαλλιά, ενώ η τονωτική δράση μαζί με τη θερμαντική, αντιμετωπίζουν την τριχόπτωση.

Το πιπέρι ταιριάζει πολύ με φασκόμηλο, κόλιανδρο, σκόρδο και ginger, ενώ το αιθέριο έλαιο πιπεριού δίνει υπέροχα αποτελέσματα με λεμόνι, φασκόμηλο, σανδαλόξυλο, μανταρίνι, γεράνι, ylang ylang και κέδρο!

No video selected.

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

© 2023 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.