Βότανα για την αποτελεσματική καταπολέμηση των ιώσεων

βοτανα κατα των ιωσεων

Δείτε ποια βότανα σκοτώνουν τους ιούς!

Από την αρχαιότητα τα βότανα αποτέλεσαν το πρώτο θεραπευτικό μέσο σε πληθώρα μολύνσεων, ασθενειών και ιών. Μάλιστα η χρήση των βοτάνων μέχρι και σήμερα παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη και θεραπεία.

Όταν πρόκειται για προστασία από ιούς, υπάρχουν τρεις τρόποι χρήσης ώστε να προστατευθείτε! Μπορείτε να πιείτε το τσάι από αντιικά βότανα και φυσικά βότανα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να απολυμαίνετε τους χώρους και τα χέρια σας με αντισηπτικά βότανα που σκοτώνουν τους ιούς, κυρίως με τη μορφή αιθέριου ελαίου.

Ποια είναι τα ισχυρότερα αντιβιοτικά βότανα:

Τα πρωτεία κερδίζει με διαφορά η ρίγανη, με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες όπως η αντιμικροβιακή και η αντιιική δράση της, καθώς επίσης και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μάλιστα μελέτες έχουν αποδείξει ότι το ριγανέλαιο έχει αντιοβιοτική δράση σε ιούς που επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα.

Εκτός από τη ρίγανη, βότανα που χρησιμοποιούμε και στη μαγειρική με αντιβιοτική δράση και ισχυρή ενίσχυση του οργανισμού, είναι το θρούμπι, ο κουρκουμάς, η μαντζουράνα, ο βασιλικός, το μάραθο, η γλυκόριζα και το γλυκάνισο.

Στην παραδοσιακή ιατρική έχουν χρησιμοποιηθεί ως αντιβιοτικά το φασκόμηλο και φυσικά το ταραξάκο, με σημαντικές ιδιότητες που προστατεύουν και το αναπνευστικό σύστημα.

Προτιμήστε το λεμονόχορτο, τη μέντα και το δεντρολίβανο για ιώσεις και λοιμώξεις που έχουν σχέση με το αναπνευστικό σύστημα. Το τσάι από λεμονόχορτο και μέντα έχει υπέροχη γεύση και βοηθά σημαντικά στην καλύτερη αναπνοή, ενώ το δεντρολίβανο μπορεί να γίνει τόσο τσάι όσο και να προστεθεί σε πεντανόστιμα μαγειρευτά, προσφέροντας τις μοναδικές του ιδιότητες.

Ο σαμπούκος είναι ένα ήδη γνωστό βότανο με αντιβιοτική δράση, που χρησιμοποιείται για θεραπεία από ιούς όπως τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα. Παράλληλα μελέτες έχουν δείξει ότι ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ιδιαίτερη μνεία με ήδη γνωστή τη δράση τους, αξίζουν η εχινάκεια και το σκόρδο, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, και λειτουργούν προστατευτικά από μικρόβια και λοιμώξεις. Καλό είναι η χρήση της εχινάκειας να περιορίζεται σε περιόδους που θέλουμε να προστατευθούμε και όχι καθημερινά.

Είναι εύκολο να προσθέσουμε αυτά τα ισχυρά βότανα στην διατροφή μας χρησιμοποιώντας τόσο το τσάι τους όσο και με την προσθήκη τους στη μαγειρική μας! Αν αποφασίσετε να τα καταναλώσετε σε μορφή βάμματος ή εκχυλίσματος, συμβουλευτείτε πρώτα τον προσωπικό σας ιατρό.

No video selected.

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

© 2023 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.