5 φυσικοί τρόποι για να πείτε… αντίο στο σκόρο!
Τώρα που καλοκαιριάζει και μαζεύουμε τα χειμερινά, είναι η ώρα για να λάβουμε τα μέτρα μας κατά του σκόρου.
Τώρα που καλοκαιριάζει και μαζεύουμε τα χειμερινά, είναι η ώρα για να λάβουμε τα μέτρα μας κατά του σκόρου.
Πέρα από τις στατίνες, τα γνωστά φάρμακα που συνταγογραφούνται κατά κόρον, υπάρχουν βότανα και μπαχαρικά που μπορούν να βοηθήσουν να διατηρηθεί η χοληστερόλη σε φυσιολογικά επίπεδα, και εκτός από εναλλακτική λύση, αποτελούν απόλυτα φυσικό τρόπο αντιμετώπισης τους προβλήματος, και κυρίως, χωρίς παρενέργειες.
Στη λαϊκή ιατρική το θυμάρι χρησιμοποιείται για γαργάρες που βοηθούν στην καταπολέμηση της λαρυγγίτιδας και της αμυγδαλίτιδας ενώ η αντιμικροβιακή δράση του...ενισχύεται αν συνδυαστεί με άλλα βότανα.
Μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη και το αλάτι. Χαμηλά σε θερμίδες και πολύ ωφέλιμα για την υγεία, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά δίνουν μοναδική γεύση στα πιάτα σας, αρκεί να ξέρετε πότε και πώς να τα χρησιμοποιήσετε.
Το ενοχλητικό κρυολόγημα, το συνάχι, η γρίπη μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα ευεργετικά βότανα της φύσης και να οπλίσουν τον οργανισμό με αντισώματα κατά των ιώσεων.
Πώς θα επανορθώσετε για όλες τις διατροφικές αμαρτίες του Πάσχα; Η λύση είναι η αποτοξίνωση!
Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι μέχρι το 2020, οι χρόνιες ασθένειες θα προκαλούν περίπου το 75% τοις εκατό όλων των θανάτων σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ έχουν δαπανηθεί 2 τρισεκατομμύρια δολάρια τόσο στη δημόσια, όσο και στην ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, και τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα πάνε για τη θεραπεία των χρόνιων ασθενειών.
Εκτός από τις κρέμες και τα καλλυντικά που υπόσχονται να μας χαρίσουν μια ανανεωμένη, πιο νεανική και λαμπερή επιδερμίδα και μαλλιά, υπάρχουν και φυσικά προϊόντα, μπαχαρικά και μυρωδικά που χάρη στα συστατικά τους μπορούν να γίνουν σύμμαχοί μας στην προσπάθειά μας να γίνουμε πιο όμορφες.
Πώς μπορείτε να κάνετε τον πρωινό σας καφέ ακόμη πιο απολαυστικό; Αν τον αρωματίσετε με τα αρώματα που μας έχει δωρίσει η φύση, τα μπαχαρικά!
Η τσουκνίδα στην αρχαιότητα έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης από τους γιατρούς της εποχής. Ο Διοσκουρίδης και ο Ιπποκράτης, οι οποίοι την ανακάλυψαν, τη χρησιμοποιούσαν για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση πολλών συμπτωμάτων και ασθενειών.