Τρία απολαυστικά μπαχαρικά για να αρωματίσετε τον πρωινό καφέ σας !

Τρία απολαυστικά μπαχαρικά για να αρωματίσετε τον πρωινό καφέ σας !

Πώς μπορείτε να κάνετε τον πρωινό σας καφέ ακόμη πιο απολαυστικό; Αν τον αρωματίσετε με τα αρώματα που μας έχει δωρίσει η φύση, τα μπαχαρικά!

Ο ζεστός καφές του χειμώνα εξάλλου, απελευθερώνει πιο αποτελεσματικά τα αρώματα μπαχαρικών.

Τα μπαχαρικά στον καφέ βεβαίως δεν είναι κάτι καινούριο. Η κανέλα συνηθίζεται στο αφρόγαλα του καπουτσίνο. Και φυσικά στο Μαρόκο, στην Ινδία και στην Αιθιοπία ο καφές χωρίς μπαχαρικά είναι... νεροζούμι!

Το φρέσκο γαρύφαλλο, το τζίντζερ, το κάρδαμο για τον «μπούνα ντάμπο νάου», όπως λένε οι Αιθίοπες. Δηλαδή, τον "καφέ που είναι το ψωμί μας". Εσείς ξεκινήστε με τρία πιο γνωστά μας μπαχαρικά: κανέλα, κάρδαμο και κρόκο Κοζάνης, την ελληνική ζαφορά, που ανήκει στην καλύτερη ποιότητα σαφράν στον κόσμο!

Να σημειωθεί ότι με τα ίδια μπαχαρικά μπορείτε να αρωματίσετε και το τσάι σας.

Κανέλα: Καταπραϋντική και γλυκιά, η καλύτερη προσθήκη στο ξεκίνημα της μέρας, που συνήθως εξελίσσεται μέσα στο στρες. Ούτως ή άλλως με κανέλα πασπαλίζονται τα λάτε και άλλα ροφήματα. Αλλά, στη διάρκεια της προετοιμασίας του καφέ ή του τσαγιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ξύλο κανέλας...

Κάρδαμο: Έχει πολλές χρήσεις. Είναι άριστο ορεκτικό, είναι θρεπτικό, πλούσιο σε βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως σίδηρο, ασβέστιο και ιώδιο. Τονώνει τον οργανισμό και έχει αποτοξινωτικές, αντιρρευματικές αλλά και αφροδισιακές ιδιότητες. Κάνει πολύ καλό στο κουρασμένο πνεύμα. Δευτερευόντως, έχει ευεργετική δράση ως καθαριστικό του αίματος και ως αντιβιοτικό.

Τζίντζερ: Ανακουφίζει από γαστρεντερικές διαταραχές. Το τζίντζερ πιστεύεται ό,τι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τα προβλήματα του στομάχου. Το τζίντζερ όχι μόνο θα προωθήσει την καλύτερη αφομοίωση και απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών στο αίμα σας, αλλά θα σας προσφέρει και μια έκρηξη γεύσης. Μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθάει να χάσετε βάρος. Και είναι ένα ισχυρό αφροδισιακό.

No video selected.

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

© 2024 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.