Μπαχαρικα και βοτανα για φρέσκια αναπνοή!

Μπαχαρικα και βοτανα για φρέσκια αναπνοή!

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που προβληματίζονται με το φαινόμενο της κακής αναπνοής, καθώς πολλές φορές το βούρτσισμα των δοντιών δεν επαρκεί. Πίσω από το φαινόμενο αυτό, κρύβονται πολλοί παράγοντες, όπως είναι η δυσπεψία, η κακή διατροφή, η αφυδάτωση του οργανισμού, η δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, και η ουλίτιδα.

Η πρώτη κίνηση που πάντα πρέπει να γίνεται είναι επίσκεψη στον οδοντίατρο. Αν όμως τα συμπτώματα επιμένουν, υπάρχουν φυσικοί τρόποι να αντιμετωπιστεί η κακοσμία του στόματος με μπαχαρικά και βότανα.

Ένα από τα καλύτερα αφεψήματα για καταπολέμηση της χρόνιας κακοσμίας του στόματος, είναι το πράσινο τσάι. Δεν είναι μόνο αντιοξειδωτικό, αλλά έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει έναν από τους σημαντικότερους ενόχους.

Το ίδιο ισχύει και για την αρωματική κανέλα, καθώς το πλούσιο αιθέριο έλαιο που απελευθερώνει αρωματίζει υπέροχα την αναπνοή. Μπορείτε να το μασήσετε ή να το αφήσετε μέσα στο τσάι σας. Παράλληλα, καταπολεμά την μυρωδιά του σκόρδου και του κρεμμυδιού. Το γαρίφαλο, το οποίο είναι εξίσου αρωματικό και εύγευστο, έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες. Μπορείτε να το βράσετε και να κάνετε πλύσεις με το αφέψημα του, αλλά αποφύγετε το μάσημα καθώς χρωματίζει τα δόντια.

Η μέντα και ο βασιλικός εξουδετερώνουν τις οσμές αφήνοντας αίσθηση φρεσκάδας. Μπορείτε να μασήσετε ελαφρά φρέσκα φύλλα, ή να κάνετε ένα ωραίο τσάι μέντα, το οποίο είναι ευχάριστο ζεστό και κρύο.

Ο μαραθόσπορος, το κόλιανδρο και το κάρδαμο είναι αποτελεσματικά, όταν καταναλώνονται μετά το γεύμα, καλύπτοντας την άσχημη αναπνοή, ενώ το κάρδαμο σε σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε οδοντόπαστα για φρέσκια αναπνοή.

Οι λόγοι για τους οποίους τα μπαχαρικά και τα βότανα καταπολεμούν τόσο αποτελεσματικά την κακοσμία του στόματος, είναι πολλοί. Δεν είναι μόνο οι αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που έχουν, αλλά η περιεκτικότητα τους σε αιθέρια έλαια και χλωροφύλλη, που εξουδετερώνουν τις οσμές του σώματος. Η προσθήκη των μπαχαρικών και των βοτάνων αυτών στη καθημερινή διατροφή, επιτυγχάνει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και οφέλη για τον οργανισμό!

No video selected.

Ετικέτες

βότανα

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

© 2023 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.