Μπαχαρικα και βοτανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μπαχαρικα και βοτανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τα μπαχαρικά και τα βότανα είναι κατά γενική ομολογία, αθώα όταν τα χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα, αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να τα καταναλώνετε με προσοχή, ενώ κάποια δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε καθόλου. Μη σας τρομάζει βέβαια αυτό, καθώς τα μπαχαρικά και τα βότανα που η λήψη τους είναι προτεινόμενη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για ευεξία και υγεία είναι περισσότερα.

Υπάρχουν βότανα που οι πιθανότητες παρενέργειας είναι μικρές, και βότανα τα οποία θεωρούνται μη ασφαλή σε οποιαδήποτε δοσολογία και χρήση. Η τριγωνέλλα, όσο ευεργετική είναι για το γυναικείο οργανισμό, τόσο επιβλαβής μπορεί να φανεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς διεγείρει τη μήτρα. Το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα διεγερτικά μήτρας μπαχαρικά και βότανα, όπως είναι το φλισκούνι, η μέντα, η εφέδρα, το σπαθόχορτο και ο κέδρος. Ο μαϊντανός σε μεγάλες δόσεις είναι επικίνδυνος, καθώς είναι φυσικό εκτρωτικό, ενώ η μικρή τοξικότητα του σκόρδου και της αγγελικής μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και τα μπαχαρικά και βότανα τα οποία μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και είναι ευεργετικά για υγιή κύηση. Ο κουρκουμάς ή αλλιώς turmeric, είναι ιδιαίτερα ευεργετικός, λόγω την υψηλής περιεκτικότητας του σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, ακολουθώντας πάντα τις συνιστώμενες ποσότητες κατανάλωσης. Το ginger είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ναυτίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα έχει το κάρδαμο σε τσάι. Το μαύρο πιπέρι, είναι πλούσιο σε χρώμιο το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα και την αποφυγή διαβήτη εγκυμοσύνης.

Είναι σημαντικό, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν τη χρήση μπαχαρικών και βοτάνων, ειδικά αν είναι σε μορφή συμπληρώματος. Μη φοβάστε να διατηρείτε στη διατροφή σας τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και βότανα κατά τη διάρκεια της κύησης, απλά ενημερωθείτε και καταναλώστε αναλόγως και με μέτρο!

No video selected.

Ετικέτες

βότανα

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

© 2023 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.