• Αρχική
  • Blog
  • Μπαχαρικά και βότανα στην κουζίνα σας!

Μπαχαρικά και βότανα στην κουζίνα σας!

Μπαχαρικά και βότανα στην κουζίνα σας!

Το φαγητό είναι πάντα καλύτερα όταν έχει τα σωστά μπαχαρικά στη σωστή ποσότητα. Θα απολαύσετε το μαγείρεμα πολύ περισσότερο αφού έχετε μάθει τα βασικές χρήσεις βοτάνων και μπαχαρικών. Το φαγητό θα έχει καλύτερη γεύση, το άρωμα θα ανοίγει την όρεξη, και να εντυπωσιάσετε, φίλους και συγγενείς.

Τα περισσότερα βότανα μπορούν να βρεθούν αποξηραμένα ή φρέσκα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε μορφή από τις δύο. Τα βότανα θεωρούνται ότι είναι τα φύλλα και πιο πράσινη μέρη του φυτού, ενώ οι σπόροι, ο φλοιός οι ρίζες θεωρούνται συνήθως μπαχαρικά. Κάποια φυτά θεωρούνται και μπαχαρικό και βότανο!

Τα φρέσκα βότανα είναι ιδανικά για γαρνιτούρες και παρέχουν τολμηρή γεύση. Έχουν μεγάλη αρωματική ένταση και λειτουργούν πολύ καλά για ψήσιμο και σοτάρισμα, ή και ανάμειξη σε τρόφιμα όπως πατάτες πουρέ.

Τα αποξηραμένα βότανα είναι καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται με λάδι (ή βούτυρο) ή νερό - με αυτό τον τρόπο μπορούν να εμποτίσουν το λάδι ή το ζωμό αι να δώσει υπέροχη γεύση. Σιγουρευτείτε ότι έχετε τρίψει καλά τα βότανα με τα δάχτυλά σας ή να τα τσιγαρίσετε λίγο ώστε να «ξυπνήσει» το άρωμα του αποξηραμένου μπαχαρικού. Αν δεν θέλετε να σοτάρετε τα μπαχαρικά, μπορείτε να τα χτυπήσετε σε ένα γουδί όλα μαζί. Θα λατρέψετε το άρωμα που εκλύουν.

Όταν το βότανο ή το μπαχαρικό είναι αποξηραμένο, θέλει λίγη παραπάνω ποσότητα από το φρέσκο. Ειδικά ο βασιλικός, το φασκόμηλο και η ρίγανη. Το δεντρολίβανο και το θυμάρι κρατάνε περισσότερο το έντονο άρωμα τους μετά την αποξήρανση.

Να θυμάστε πάντα, το σημαντικότερο κομμάτι στη μαγειρική, ειδικά όταν είμαστε λάτρεις των μπαχαρικών και των βοτάνων, είναι να δοκιμάζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα!

No video selected.

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

© 2023 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.