Βοτανα για καλή τύχη!

Βοτανα για καλή τύχη!

Από την αρχαιότητα, οι πρόγονοι μας, πέραν των φαρμακευτικών ιδιοτήτων από τα βοτανα που χρησιμοποιούσαν, έπλεκαν ένα μύθο πίσω από κάθε βότανο και λουλούδι, καθώς επίσης πρόσδιδαν σε αυτά μαγικές ιδιότητες.

Κάθε μπαχαρικό και βότανο που χρησιμοποιούμε στη κουζίνα μας, για τους προγόνους μας αποτελούσε έμπνευση και συμβόλιζε κάτι διαφορετικό, παίρνοντας χαρακτηριστικά άλλοτε από κάποια θεότητα άλλοτε από κάποια νύμφη.

Κάποια από τα βότανα αυτά κράτησαν τα μαγικά χαρακτηριστικά τους, περνώντας στη λαϊκή παράδοση, μέχρι σήμερα. Άλλα φέρνουν καλοτυχία, άλλα πλούτο, αφθονία, άλλα έρωτα. Ποια βότανα όμως χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς να γνωρίζουμε τη μαγεία που προσφέρει στο γεύμα μας;

Η κανέλα, αγαπημένη τόσο για γλυκά όσο και για φαγητά, θεωρείται ότι έλκει την επιτυχία. Δεν περιορίζεται βέβαια σε αυτή την ιδιότητα, καθώς θεωρούνταν από την αρχαιότητα βότανο το οποίο προστατεύει από την αρνητική ενέργεια και ενισχύει την οικογενειακή αγάπη και γαλήνη!

Παρόμοιες ιδιότητες, πίστευαν ότι έχει και το γαρίφαλο, με μεγαλύτερη δράση στον έρωτα και βοηθώντας στον καθαρισμό των χώρων και των ψυχών από τον αρνητισμό. Αφθονία όμως, ήταν η μεγαλύτερη προσφορά της χρήσης του γαρίφαλου! Πολλά σπίτια, έκαιγαν γαρίφαλο για να προσελκύσουν καλοτυχία και πλούτο στην οικογένεια τους. Με άλλη ονομασία δίανθος, το γαρίφαλο θεωρείται το φυτό του Δία, το οποίο δημιούργησε από ζήλια για τη σύζυγο του, Ήρα η οποία είχε τον όμορφο κρίνο.

Η μέντα, η οποία θεωρείται βότανο και όχι μπαχαρικό όπως η κανέλα και το γαρίφαλο, έχει τόσο έντονο και τονωτικό άρωμα, που δεν θα ξέφευγε από τη λίστα των «μαγικών βοτάνων». Θεωρείται μέχρι σήμερα, βότανο που δίνει δύναμη, θέληση και πλούτο. Λόγω της ιδιότητας της μέντας να εξαπλώνεται, θεωρείται ότι βοηθά στην επέκταση και κυριαρχία. Δοκιμάστε να έχετε ένα ή δύο φύλλα μέντας στο πορτοφόλι σας, καθώς πιστεύεται ότι πολλαπλασιάζει τα χρήματα! Η μέντα πήρε το όνομα της από την νύμφη Μίνθη.

Ο βασιλικός με το χαλαρωτικό άρωμα, και τις υπέροχη επίδραση που έχει στην ατονία, την ασθενή μνήμη και τη μελαγχολία, θεωρείται βότανο που φέρνει ευημερία, καλοτυχία και ευτυχία!

Στα βότανα και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε, κρύβονται πολλά όμορφα μυστικά, τα οποία μαθαίνοντας, όχι μόνο εμπλουτίζουμε τις μαγειρικές γνώσεις μας, αλλά κάνουμε και αυτή τη καθημερινή ενασχόληση πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική!

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

© 2024 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.