Πιπερόριζα, η μοναδική ρίζα με το λεμονάτο άρωμα

πιπεροριζα

Το ginger γνωστό και ως πιπερόριζα, είναι αειθαλές φυτό με καταγωγή από την Ασία. Η ρίζα τζίντζερ συλλέγεται για μαγειρική χρήση, ποτοποιία, βοτανοθεραπεία και φυσικά αρωματοθεραπεία μέσω της απόσταξης του αιθέριου ελαίου της. Μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ρίζα μετά την ολοκλήρωση του δέκατου μήνα ζωής του φυτού.

Με γεύση πικάντικη, λεμονάτη και ξηρή, η πιπερόριζα είναι ιδανικό χωνευτικό, ιδιαίτερα διαδεδομένο σε δροσιστικά κοκτέιλ, ενώ περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία σημαντικά για την υγιή λειτουργία του οργανισμού μας, όπως βιταμίνη Ε και μαγγάνιο.

Με πολλές ευεργετικές δράσεις, της πιπερόριζας είναι εξαιρετική για το πεπτικό σύστημα, καθώς ανακουφίζει από ναυτία, αντιμετωπίζει την δυσπεψία, την ανορεξία και τον μετεωρισμό. Μάλιστα θεωρείται ότι προστατεύει το στομάχι κατά την κατανάλωση αλκοόλ και είναι ιδανικό για αναγούλες εγκυμοσύνης!

Η ισχυρή αποχρεμπτική και αντισπασμωδική δράση, κάνει την πιπερόριζα εξαιρετική για την αντιμετώπιση της ιγμορίτιδας, της βρογχίτιδας, και του κρυολογήματος, ενώ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Αν έχετε απαιτητική πνευματική εργασία, αν δίνετε εξετάσεις ή απλά νιώθετε ότι χρειάζεστε πνευματική τόνωση, το ρόφημα ginger είναι η ιδανική λύση καθώς συμβάλλει στην πνευματική διαύγεια, και τονώνει και διεγείρει την υγιή πνευματική λειτουργία.

Ευεργετική και για επιδερμίδα και μαλλιά, η πιπερόριζα είναι από τα καλύτερα συστατικά για αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, ανδρική ή γυναικεία, καθώς διεγείρει την υγιή ανάπτυξη της τρίχας και ταυτόχρονα προστατεύει το θύλακα της τρίχας.

Η θερμαντική δράση του αιθέριου ελαίου, καταπολεμά την κυτταρίτιδα, ενώ σε συνδυασμό με την αντιφλεγμονώδη και την αναλγητική δράση του ανακουφίζει από ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, διαστρέμματα, φλεβίτιδα, ψύξεις και οστεοαρθρίτιδα. Λόγω των θερμαντικών ιδιοτήτων του, μαλάξεις με το αιθέριο έλαιο αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος προσφέροντας ανακούφιση σε άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο raynaud.

Μια έξτρα ευεργετική δράση της πιπερόριζας, είναι η φυσική αφροδισιακή δράση, τονώνοντας κυρίως την ανδρική σεξουαλικότητα!

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η χρήση της πιπερόριζας γιατί μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Οι εγκυμονούσες ή θηλάζουσες γυναίκες πρέπει πρώτα να έχουν συμβουλευτεί γιατρό. Επίσης δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται σε θεραπεία για καρδιαγγειακά νοσήματα ή παίρνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Όταν υπάρχουν έλκη στομάχου, απαγορεύεται η λήψη ginger λόγω της διέγερσης που προκαλεί.

No video selected.

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

© 2023 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.