Βότανα για δροσιστικά και απολαυστικά αφεψήματα!

βοτανα αφεψηματα

Τα νοστιμότερα και πιο δροσιστικά ροφήματα του καλοκαιριού, συνήθως είναι από απλά υλικά! Τα βότανα που έχουν στην κουζίνα μας πολλές φορές είναι αρκετά. Ποιο είναι όμως το μυστικό της σωστής επιλογής;

Όλοι έχουμε συνδέσει το καλοκαίρι με το κατεξοχήν καλοκαιρινό ρόφημα, την λεμονάδα. Μπορεί να είναι συμπυκνωμένη, με ζάχαρη με στέβια ή με μέλι, ενώ μπορεί φυσικά να διαλύεται και σε ανθρακούχο νερό. Το λεμόνι λοιπόν λόγω της χαρακτηριστικής δροσερής γεύσης, κατέχει τα πρωτεία στις καλοκαιρινές απολαύσεις.

Ακριβώς αυτή η αίσθηση είναι που κάνει τη λουίζα ένα από τα αγαπημένα παγωμένα ροφήματα του καλοκαιριού. Η λουίζα στα αγγλικά λέγεται lemon verbena. Πράγμα καθόλου τυχαίο λόγω της λεμονάτης γεύσης. Μάλιστα η λουίζα προσφέρει και άλλα πολύ θετικά χαρακτηριστικά, όπως ότι δεν χρειάζεται προσθήκη ζάχαρης, ενώ θεωρείται ένα σημαντικό φυσικό λιποδιαλυτικό!

Στην ίδια δροσερή κατηγορία, κατατάσσεται το λεμονόχορτο, το λεμονοθύμαρο και το μελισσόχορτο με το χαρακτηριστικό υπέροχο άρωμα! Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω από τα δροσιστικά βότανα την μέντα και τον δυόσμο, όπου δεν έχουν απλά υπέροχο άρωμα αλλά αφήνουν μια αίσθηση δροσιάς που διαρκεί στο στόμα!

Αν θέλετε κάτι πραγματικά ξεχωριστό, ή θέλετε μια γεύση πιο λουλουδάτη, δοκιμάστε να κάνετε τσάι λεβάντας με μελισσόχορτο, θα σας αφήσει μια γεύση αξέχαστη! Άλλοι εξαιρετικοί συνδυασμοί είναι ιβίσκος με μέντα, ginger με δυόσμο και μια από τις πλέον αγαπημένες γεύσεις, γλυκόριζα με μέντα και βασιλικό! Η γλυκόριζα έχει την ιδιότητα να δίνει μια γλυκιά γεύση με αποτέλεσμα οι γλυκαντικές ουσίες να είναι περιττές!

Πως θα κάνετε το καλοκαιρινό σας ρόφημα: για κάθε ένα λίτρο νερού, προσθέστε μια χούφτα βότανα της επιλογής σας, τοποθετήστε την κανάτα στο ψυγείο για όλο το βράδυ και σουρώστε το πρωί. Δεν χρειάζεται να βράσετε ή να προσθέσετε τα συγκεκριμένα βότανα σε ζεστό νερό! Το άρωμα τους και η γεύση τους διαχέονται στο νερό! Προσθέστε φέτες λεμόνι ή άνθη βοτάνων για διακόσμηση, ενώ προτιμήστε στέβια, γλυκόριζα, κανέλα ή μέλι για να το γλυκάνετε αντί για ζάχαρη!

Επιλεγμενα Μπαχαρικα και Βοτανα

Μερκούρογλου, ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα απο το 1926.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

© 2024 Μπαχαρικά Μερκούρογλου | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.